top of page

Ik kies voor...
Digital marketing

Ik kies als afstudeerrichting Digital marketing. Ik heb hiervoor gekozen nadat ik veel keuzes heb afgewogen

In mijn vision board komt niet naar voren waarom ik voor digital marketing ging kiezen. Je zou zelfs eerder denken aan sport, aangezien je een gespierd iemand ziet. Maar na veel te hebben nagedacht lag digital marketing het dichts bij mijn hart.

Ik denk namelijk, wat ik heel belangrijk vindt, is dat je met digital marketing veel geld kan verdienen. Tuurlijk kan je ook met sport marketing, mijn nummer 2 keuze, veel geld verdienen. Maar wat ik merk is dat je met digital marketing vaak in sport marketing banen ook kan komen. Dus heb je in feite er meer aan als je digital marketing doet, want dan heb je meer keuzes in de banen.

De eigenschappen en vaardigheden die ik nodig heb voor digital marketing zijn: Goed met technologie, initiatief nemen, doorzettingsvermogen, creatief denken en optimisme. Je moet namelijk hard werken als digital marketing en niet snel opgeven bij grote projecten. Ik denk dat leiderschap en initiatief nemen ook belangrijk is, om op momenten de knoop door te hakken. Goed met technologie zijn spreekt voor zich. Je moet goed op weg kunnen met computers en social media etc. 

Hoe ben ik tot mijn keuze gekomen?

Ik heb mijn keuzes gemaakt met behulp van Your Next Step en de informatie van de peercoaches.

 

 

Your next step was heel erg handig, omdat dit het begin voor mij was om verder onderzoek te doen naar de afstudeerrichtingen. YNS gaf duidelijke en inhoudelijke informatie aan ons, om zo een goede basis van informatie te hebben over elke afstudeerrichting. Ik had marketing management en digital marketing workshops gevolgd. Ik had bij YNS al meer gevoel voor digital marketing dan voor marketing management, daarom ging ik ook verder onderzoek doen naar digital marketing.

 

 

De peer coaches hebben ook geholpen bij mijn keuze. Al moet ik wel eerlijk zijn dat ik ging twijfelen aan mijn keuze, omdat ondernemerschap en sportmarketing heel erg leuk werden gepresenteerd. Bij ondernemerschap start je je eigen bedrijf op, wat mij echt super leuk lijkt. Bij sport marketing ga je veel om met bedrijf in de sportbranche, wat mij ook leuk lijkt, want ik hou van sporten. Uiteindelijk heb ik toch na mijn eigen onderzoek toch voor digital marketing gekozen.

Your next step
Peer coaches
Verandering van afstudeerrichting

Ik heb op het laatste moment toch nog voor global marketing gekozen als afstudeerrichting. Ik heb deze keuze gemaakt, omdat ik verwacht dat global marketing mij het meest zal uitdagen. Het lijkt me leuk om de uitdaging aan te gaan en de, naar mijn gevoel lastigste afstudeerrichting, te gaan volgen.

Mijn toekomstdroom

Mijn toekomstdroom is om gelukkig en rijk te zijn. Ik weet zelf ook dat geld niet gelukkig maakt, maar vind ik het proces van geld verdienen wel heel leuk. Ik denk ook dat het proces leuker is dan het eind resultaat (wat in dit geval dan veel geld is). Met veel geld bedoel ik: Het niet meer te hoeven nadenken over geld wanneer ik dingen koop. Ik wil namelijk geen geldzorgen hebben. Het geluk zal ik uit mijn vrienden en familie om mijn heen halen. Ik wil zelf ook trots kunnen zijn op mijn eigen. Ik denk dat op jezelf trots zijn heel belangrijk is, om gelukkig te zijn.

bottom of page